انجمن علمی دانشجویی دانشکده عرفان و مؤسسه فرهنگی هنری سروش جستار برگزار میکند.
انجمن علمی دانشجویی دانشکده عرفان دانشگاه ادیان و مذاهب با همکاری مؤسسه فرهنگی هنری سروش جستار برگزار میکند.
دوره مقدماتی مطالعات مثنوی معنوی بهمن و اسفند 1401
شش نشست در شش هفته
سرچشمه معنویت که انسان در طول تاریخ از آن سیراب شده است، آموزههایی است که ادیان عرضه کرده اند. ادیان، آموزهها و عناصرِ معنویِ مختلفی در خود جای داده اند که بیشتر در قالبِ جریانهای عرفانی ظهور و بروز یافته اند اما منحصر در این جریانها نیستند.
در سنت اسلامی، اندیشههای عرفانی، مسیرهایی برایِ تحققِ معنویت بهشمار میآیند که در طول قرنها توسط عارفانِ مسلمان بالیده اند و بر اساس نیازهایِ معنویِ انسان در دورههای مختلف، دگرگون شده اند.
مسلمانِ عصرِ مدرن که گمگشتهی اصلیِ او، بهمقتضای زمان، معنویت است، در انسداد و بنبست قرار نمیگیرد؛ زیرا پیشینهیِ تاریخی او، سرشار از آموزههایِ معنویای است که با بازخوانی و مراجعهیِ دوباره، میتواند خوشههایِ تر و تازهای از آن خرمنها برگیرد.
در این میان مثنوی مولانا، که آمیغی از ادبیات و عرفان است؛ خوانی گسترده پیشِ روی مینهد که خوراکِ فکری و عملیِ بسندهای برایِ انسانِ این دوران است. از این رو، نشستهایی مقدماتی با موضوعاتِ کلی برنامهریزی شد که طریق را برایِ وارد شدن به بطنِ فکرِ معنویِ مولانا هموار میسازند.
در این نشستها که با حضورِ اساتیدِ برجستهی فن برگزار میشوند، کلان موضوعاتی مد نظر قرار میگیرند که عبارت اند از: مبانی تفکر عرفانی مولانا، شاخصههایِ زیستِ معنوی در عرفانِ مولانا، مبانیِ اخلاقی در مثنوی، مبانیِ زیباشناختیِ مولانا، جهانبینیِ مولانا در مثنوی، مواجههیِ مستشرقان با مولانا.
برنامهی این نشستها به شرح ذیل است:
نشست نخست: «شاخصههای زیست معنوی در مثنوی»، ارایه: دکتر جوان آراسته؛ تاریخ: 10 بهمن ساعت ۱۲:۳۰
نشست دوم: «تأثیر مبانی عرفانی بر آموزههای زیست معنوی»، ارایه: استاد شهدادی، تاریخ: ۱۹ بهمن ساعت ۱۲:۳۰
نشست سوم: «مولانا و مثنوی از نگاه مستشرقان»، ارایه: دکتر صدوقی سها، تاریخ ۲۶ بهمن ساعت ۱۲:۳۰
نشست چهارم: «فرااخلاق و اخلاق هنجاری در مثنوی»، ارایه: دکتر فاضلی، تاریخ ۳ اسفند ساعت ۱۲:۳۰
نشست پنجم: «تقابل خیر و شر در مثنوی» ارایه: دکتر شکرآبی، تاریخ ۱۰ اسفند ساعت ۱۲:۳۰
نشست ششم: «مبانی زیباشناختی بیان شعری در مثنوی»، ارایه: استاد مجاهدی (پروانه)، تاریخ ۱۶ اسفند ساعت ۱۲:۳۰
لینک ثبت نام
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |